Category Archives: Nasihat Niaga

Tips perniagaan untuk usahawan

Kenapa Anda Tak Diberitahu Tentang Perangkap Bisnes Online Ini?

Sekarang ni orang yang jual tudung lagi ramai dari orang yang beli tudung! Persaingan sengit, dan juga hangit. Dan ramai usahawan baru terbakar duit sebab guna cara sama yang ramai orang lama dah guna. Kalau anda usahawan baru yang nak menang perasingan dengan orang lama dengan menggunakan sumber trafik tersembunyi yang ramai orang lain tak pernah guna, tengok video ni segera. Ini…

Baca selanjutnya →

cara buat 30k dalam 3 bulan

Cara Buat RM30,000 Dalam 3 Bulan Tanpa Modal

Baru2 ni, ahli Mentorship MB2000 Adham Redzuan bertanya: “Nak tanya,cmne nk dapatkan 30k (bersih) dalam mase 5bulan dengan modal hidup mati bawah rm200?? Tanpa berhutang. Harap otai2 tolong bagi pendapat dan xkedekut dgn idea y korang ade. Ahli group nie lebih 7k,dapat 7 idea pun ase syukur sgt” Pertama sekali, kalau kita meminta dengan orang, jangan…

Baca selanjutnya →

mingguan-wanita-tapai

Panduan Berniaga Tapai Di Majalah Mingguan Wanita

Terima kasih majalah Mingguan Wanita kerana sekali lagi memberi ruang dan peluang. Artikel yang saya tulis ini, bertajuk Panduan Berniaga Tapai. Namun, jika difahamkan konsepnya, ia juga boleh diguna pakai untuk apa saja perniagaan lain. Sedikit cebisan dari artikel: “Setiap permulaan bermula dengan gambaran pengakhiran. Justeru, pengusaha perlu memikirkan apa yang mahu dicapai daripada perniagaan…

Baca selanjutnya →

Kenapa Anda Belum Dapat Hasil (video)

Ada Rasa “Buntu”? Ini sebabnya…. Hari ini saya nak bercerita tentang satu penyakit utama yang menyerang usahawan. Penyakit ini adalah sebab utama kenapa 95% usahawan yang buat pemasaran online tak kena caranya dan tak pernah dapat hasil. Kalau anda stress dan buntu atau frust tentang apa saja yang anda perlu buat atau perlu belajar… Jika anda tengah…

Baca selanjutnya →

Memori “Kejayaan” Pertama

Walaupun saya dah rasa jana 7 angka, tapi ini hari paling manis dalam hidup saya dulu.. Semasa pertama kali  jana RM1495 dalam 1 hari. Ia melibatkan telur ayam, midvalley megamall dan juga perut yang boroi. Ia dalam fail PDF, kerana ada beberapa gambar dan carta yang penting. Tapi saya rasa ia amat berbaloi untuk dibaca. Klik sini untuk korek…

Baca selanjutnya →

Bagaimana Yeos Boleh Lawan Pepsi?

Biasanya, ‘player’ baru yang nak masuk pasaran yang sudah ada “big boys” seperti Pepsi dan Coca Cola. Jentik saja… dan rebah jatuh. Tapi bagaimana Yeos boleh lawan ‘big boys’ ini? Jawapannya? Mereka menggunakan strategi “flanking”. Apa Itu Flanking? Pendeknya, kalau big boy selalunya tendang ke depan, kita tendang di sisi. Mereka tak ‘sangka’ tendangan tu…

Baca selanjutnya →

Gambar Mengejut: Saya diraba Julia Roberts!

Nampak tak tangan Julia sedang meraba saya??!?! Hehehe, jangan la marah. Ini bukan Julia Roberts yang sebenarnya….tapi cuma patung lilinnya saja. TAPI! Walaupun ia cuma patung lilin…. Bagaimana Patung Lilin Tak Bernyawa Ini Boleh Menjana Jutaan Wang Tiap-Tiap Bulan? Maddam Tussauds – inilah nama bagi museum patung-patung lilin bagi artis terkenal dan selebriti lain. Waktu saya di…

Baca selanjutnya →