Blog Archives

Cara Berjaya Tanpa Modal

Episod 13 – Cara Berjaya Tanpa Modal

Dalam podcast kali ini, saya menemuramah salah Irwan, salah seorang peserta program MB2000.

Beliau bermula dari ZERO tapi hanya lebih kurang 1 tahun kemudian, bisnes beliau begitu rancak hinggakan sudah ada team sendiri dan bakal buka office baru.

Beliau juga bakal ‘memecat boss-nya’

Baca selanjutnya →

Abang Abu 1

Episod 12 – Kalau Belum Berjaya

Kita rasa macam dah rajin usaha.
Tapi masih belum dapat bau apa itu rasa kejayaan.

Kenapa agaknya?
Podcast kali ini mengupas topik ini.

Baca selanjutnya →

cara pilih media (1)

Episod 11 – Kaitan Ekonomi 2016 Dengan Bisnes Kita

Apakah kaitan ekonomi 2016 dengan bisnes kita? Adakah kita bersedia? Atau kita akan kena tempeleng dengan cabaran ekonomi yang bakal datang?

Dengar podcast kali ini untuk mendapatkan jawapannya.

Baca selanjutnya →

cara pilih media

Episod 10 – Cara Pilih Media Pemasaran

Dalam episod kali ini, anda akan belajar apakah 3 SYARAT wajib dipenuhi, sebelum memilih medium pemasaran.

Baca selanjutnya →

june cantek

Episod 9 – Produk Dia SOLD-OUT Dengan Teknik Rahsia Ini

Dalam episod kali ini, Kak June Cantek cerita bagaimana beliau guna hanya 1 teknik saja yang dipelajari dari Seminar MB2000, menyebabkan bisnes beliau huru-hara dan produk sold-out.

Beliau terpaksa naikkan kapasiti pengeluaran 2000 produk sebulan menjadi 7000 produk sebulan.

Beliau juga sentiasa mencari agen dan stokis baru. Boleh hubungi beliau untuk sebarang pertanyaan.

Dengar dan belajar dari audio ini.

Baca selanjutnya →

3 fakta penting fb ads

Episod 8 – Nak Mula FB Ads? Dengar Ni Dulu!

3 perkara yang semua usahawan wajib tahu sebelum mulakan FB Ads.

Audio ini boleh menyelamatkan ratusan, malah ribuan wang ringgit berharga anda.

Dengar dengan teliti!

Baca selanjutnya →

50k dengan insta

Episod 7 – Cara Buat Jualan RM50,000 Sebulan Dengan Instagram

subscribe_on_itunes_badge SubscribeOnAndroid

Dalam episod kali ini, saya berbual dengan Tuan Mohd Lutfi.
Dulu beliau menggunakan FB Ads, tapi setelah banyak kali gagal dan kecewa, beliau berali pada Instagram untuk pemasaran.

Anda bakal belajar

Strategi dalam instagram untuk dapat jualan RM40K-RM50K sebulan
3 cara tangani masalah profit margin yang kecil
Cara beranakkan sales sebaik saja pelanggan menerima parcel dari poslaju bagi perniagaan online
Cara jadi unik jika kita agen produk yang ramai orang lain jual
Bagaimana audio rahsia close sales dalam 6 langkah meningkatkan jualan 2 beliau kali ganda!
Teknik JV (Joint venture) tanpa kos pemasaran untuk capai ramai pelanggan serta merta
dan banyak lagi…

Baca selanjutnya →

Kenapa Aku DahBagi Sedekah

Episod 6 – Rahsia Sedekah

Dalam episod kali ini, saya menemuramah Dr Kasmah Misra, seorang pakar Metafizik dalam topik “Rahsia Sedekah”.

Antara yang dikupas adalah:

Apa itu sedekah?
Apakah rahsia kelebihan sedekah?
Kenapa ada orang yang tak dapat 10 kaliganda rezeki yang dijanjikan?
Bagaimana cara niat sedekah dengan betul?
Berapa yang patut kita sedekah?
Bagaimana nak sedekah jika kita tak mampu?
Kalau sedekah ilmu adakah sama dengan sedekah duit?
Bolehkah kita minta orang doakan kita?
dan lain-lain

Baca selanjutnya →

cara set matlamat

Episod 5 – Cara Set Matlamat

Anda ada matlamat dalam hidup? Jika ya, podcast ini penting untuk anda belajar cara nak set dan capai matlamat anda.

Baca selanjutnya →

podcast (2)

Episod 4 – Bisnes Tanggung Rugi

Dalam episod kali ini, saya berbual dengan seorang usahawan yang menanggung kerugian perniagaannya setiap bulan.

Pelajari bagaimana menangani masalah ini, dan cara elak dari awal.

Ini senarai topik perbualan pada minit-minit khusus:

Minit ke:-

14.00 – Bahaya jika tidak kira pulangan FB Ads
16.00 – Perlukah buka kedai fizikal?
18.00 – Kira kos membuka kedai
19.00 – Cara buat anggaran untung / rugi
21.00 – Model bisnes yang tak tahan lama
22.00 – Bahaya emosi dengan bisnes
23.00 – Perlu ke bisnes online ada kedai fizikal?
29.00 – Kebocoran & Pembaziran 98% pemasaran online
31.00 – Sebab #1 kenapa pelanggan tak repeat order
32.00 – Cara tambah convertion rate jualan
34.00 – Cara guna story telling dalam email marketing

Baca selanjutnya →

Page 1 of 2