Author Archives: Faisal Abdullah

Kenapa Anda Tak Diberitahu Tentang Perangkap Bisnes Online Ini?

Sekarang ni orang yang jual tudung lagi ramai dari orang yang beli tudung! Persaingan sengit, dan juga hangit. Dan ramai usahawan baru terbakar duit sebab guna cara sama yang ramai orang lama dah guna. Kalau anda usahawan baru yang nak menang perasingan dengan orang lama dengan menggunakan sumber trafik tersembunyi yang ramai orang lain tak pernah guna, tengok video ni segera. Ini…

Baca selanjutnya →

4 Sebab Kenapa Orang Tak Membeli Dari Kita

Adakah anda tahu…? Sebenarnya ada 4 sebab saja kenapa orang tak membeli dari kita. Dan  alasan-alasan seperti… “Saya nak fikir dulu” atau “Saya nak tanya suami dulu” bukan salah satu dari sebab tersebut! Biasanya, ini cuma ayat-ayat yang orang bagi untuk ‘melepaskan diri’ mereka dari anda. Mereka tak berani nak sebut “sebab sebenar” mereka tak mahu…

Baca selanjutnya →

cara buat 30k dalam 3 bulan

Cara Buat RM30,000 Dalam 3 Bulan Tanpa Modal

Baru2 ni, ahli Mentorship MB2000 Adham Redzuan bertanya: “Nak tanya,cmne nk dapatkan 30k (bersih) dalam mase 5bulan dengan modal hidup mati bawah rm200?? Tanpa berhutang. Harap otai2 tolong bagi pendapat dan xkedekut dgn idea y korang ade. Ahli group nie lebih 7k,dapat 7 idea pun ase syukur sgt” Pertama sekali, kalau kita meminta dengan orang, jangan…

Baca selanjutnya →

mingguan-wanita-tapai

Panduan Berniaga Tapai Di Majalah Mingguan Wanita

Terima kasih majalah Mingguan Wanita kerana sekali lagi memberi ruang dan peluang. Artikel yang saya tulis ini, bertajuk Panduan Berniaga Tapai. Namun, jika difahamkan konsepnya, ia juga boleh diguna pakai untuk apa saja perniagaan lain. Sedikit cebisan dari artikel: “Setiap permulaan bermula dengan gambaran pengakhiran. Justeru, pengusaha perlu memikirkan apa yang mahu dicapai daripada perniagaan…

Baca selanjutnya →

cara bahagi masa

Cara Bahagikan Masa Bisnes Part Time Bagi Ibu Sibuk

Dah la sibuk kerja, sibuk jaga anak pula tu. Bila nak ada masa utk bisnes ye dak? Ha, video ni boleh menyelamatkan anda dari kekurangan masa. InsyaAllah. Baca bismillah, niat betul2 utk nak cari income tambahan utk keluarga. Rumusan: 1. Kira baki masa harian anda yang tinggal 2. Rancang apa nak buat dengan masa tersebut…

Baca selanjutnya →

3 teknik hidu peluang bisnes

3 Teknik Hidu Peluang Bisnes

  Jika anda pernah cuba nak mulakan bisnes, tapi anda dapati ia tiada sambutan, dan anda tertanya-tanya kenapakah tiada orang minat nak beli, video ini mungkin jawapannya. Tonton video ini di bawah.  

Baca selanjutnya →

Kenapa Anda Belum Dapat Hasil (video)

Ada Rasa “Buntu”? Ini sebabnya…. Hari ini saya nak bercerita tentang satu penyakit utama yang menyerang usahawan. Penyakit ini adalah sebab utama kenapa 95% usahawan yang buat pemasaran online tak kena caranya dan tak pernah dapat hasil. Kalau anda stress dan buntu atau frust tentang apa saja yang anda perlu buat atau perlu belajar… Jika anda tengah…

Baca selanjutnya →

Cara Update Status Untuk Menjual

Adakah status update anda di FB kurang sambutan? Ini ubatnya. Saya tulis panduan ini pada tahun 2010 dulu, dan saya cuma berikan percuma. Sekarang, hampir semua status update usahawan menggunakan formula yang saya cipta ini dulu. Banyak perkataan emas dalam fail PDF percuma ini. Baca sekarang untuk tambahkan jualan anda hanya melalui FB status update.…

Baca selanjutnya →

Memori “Kejayaan” Pertama

Walaupun saya dah rasa jana 7 angka, tapi ini hari paling manis dalam hidup saya dulu.. Semasa pertama kali  jana RM1495 dalam 1 hari. Ia melibatkan telur ayam, midvalley megamall dan juga perut yang boroi. Ia dalam fail PDF, kerana ada beberapa gambar dan carta yang penting. Tapi saya rasa ia amat berbaloi untuk dibaca. Klik sini untuk korek…

Baca selanjutnya →

Musykil Tentang Memulakan Bisnes Baru? Tengok Video Ni

Jika anda soalan tentang memulakan bisnes, kemungkinan besar ia telah terjawab dalam video di bawah ini. Ia rentetan dari video “Langkah Pertama Buat RM2,000 Sebulan”. Semoga kemusykilan anda tentang memulakan bisnes terjawab!

Baca selanjutnya →

Page 1 of 2